Yardım etmek ister misiniz?

Design Directory Dexigner Design Agenda Türk Tasarımcılar Dexigner Start Dexigner Newsletter English
Dexigner Logo Dexigner Concept
Ürün TasarımÜrün TasarımGrafik TasarımGrafik TasarımModa ve Takı TasarımıModa ve Takı TasarımıMimarlıkMimarlıkDijital TasarımDijital TasarımSanatSanat
Ekle
colortitle



Aydın Doğan Karikatür Ödülü

Aydın Doğan Karikatür Ödülü

"21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması" sonuçlandı. Birinciliği, Ukraynalı sanatçı Oleg Sereda kazandı. Türk sanatçı Necdet Yılmaz ikincilik, Rus çizer Bobylev de de üçüncülük ödülüne değer görüldü. Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen serbest konulu "21. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması"na, 82 ülkeden 1052 sanatçı 2 bin 642 çalışmayla katıldı.

Önseçiciler Kurulu'nun belirlediği 49 ülkeden 249 sanatçının 267 çalışmasını değerlendiren Seçiciler Kurulu, yarışma birinciliğine Ukraynalı sanatçı Oleg Sereda'yı seçti. Sereda, 8 bin ABD Doları ile Aydın Doğan Vakfı Birincilik Ödülü'nün yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı plaketi ile Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi'ni alacak.

Yarışmada ikinci seçilen Türk sanatçı Necdet Yılmaz 5 bin ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı İkincilik Ödülü ile Milliyet Gazetesi Altın Plaketi'ni, üçüncü gelen Rus sanatçı Sergei Bobylev de 3 bin 500 ABD Doları ve Aydın Doğan Vakfı Üçüncülük Ödülü ile Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi'ni almaya hak kazandı.

Seçiciler Kurulu'nun Başarı Ödülü'ne değer gördüğü ve 500'er ABD Doları ile ödüllendirilecek sanatçılar da şunlar: Alberto Morales Ajubel (Küba), Valentin Druzhinin (Rusya), Andrej Graniak (Polonya), Lio Hong (Çin), Mihai Ignat (Romanya), Ivan Kovacik (Slovakya), Muhittin Köroğlu (Türkiye), Pavel Kuczynski (Polonya).

devamı: www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,si... (589)


1/7/2004 | 11,000 kere okundu


Son Haberler

•  Fotoğraflarla I Saloni 2008: Milano Tasarım Fuarı
•  3. Galata Moda Festivali
•  BEYOND Trend Konferansı ile 2010 Yılını Şimdiden Yaşadık
•  Dijital İllüstrasyon ve Konsept Tasarım Paneli
•  Je T'aime
•  Halil İbrahim Sofrası: Özgür Ceren Can Seramik Sergisi
•  Tasarımda Kararlı Yalınlık
•  Tasarımın Sonu mu Geldi?
•  Cemal Emden'in Viyana ve Chicago Fotoğrafları Sanal Müze'de
•  55 Sergisi: Suyadoku
•  Fonksiyonel Mekanlar Tasarım Yarışması
•  1. Ulusal İçmimarlik Sempozyumu
•  Icon'la Buluşma 2: Grafik Tasarımı
•  Özlem Yalım: Tasarım Projelerinin Yönetimi

Ajanda | Start | Design Directory | Design Database | Newsletter | Türk Tasarımcılar Platformu | Mobil | Link Verin | Hakkımızda & İletişim
XML

17,459 başlık, 2,645 online ziyaretçi, 195,104,434 sayfa gösterimi

© 2001-2008 Dexigner™ Network | Tasarım Haberleri | Aydın Doğan Karikatür Ödülü