Design Directory Dexigner Design Agenda Türk Tasarımcılar Dexigner Start Dexigner Newsletter English
Dexigner Logo Dexigner Concept
Ürün TasarımÜrün TasarımGrafik TasarımGrafik TasarımModa ve Takı TasarımıModa ve Takı TasarımıMimarlıkMimarlıkDijital TasarımDijital TasarımSanatSanat
Ekle Önceki SayfaSonraki Sayfa
colortitle

Taipei 101 Dünyanın En Yüksek Binası Tayvanda

Taipei 101: Dünya'nın En Yüksek Binası Tayvan'da

Dünyanın en yüksek binası Tayvan'ın başkenti Taipei'de açıldı. 'Akıllı bina' şiddetli depremlere ve fırtınalara dayanıklı olarak inşâ edildi.

508 metre yüksekliğinde olan ve dünyanın en hızlı asansörüne sahip gökdelenin açılışını Tayvan Devlet Başkanı Çen Şui-bian yaptı.

101 katlı gökdelende, bir alışveriş merkezi ve 12 bin kişilik kapasiteye sahip bürolar bulunuyor. Gökdelenin 89'uncu katında da 'gözlem yeri' bulunuyor.

Gökdelenin inşâsı 6 yılda tamamlandı ve Richter ölçeğine göre 7'den büyük depremler ile 100 yılda bir oluşan fırtınalara dayanıklı tasarlandı.

Gökdelenin zemininde bulunan alışveriş merkezi ise geçen yıl açılmıştı.

Tayvan'da, 1999 Eylül'de Richter ölçeğine göre 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde 2 bin 400'den fazla kişi ölmüş ve on binlerce ev hasar görmüştü.

devamı
Taipei 101: Dünya'nın En Yüksek Binası Tayvan'da

ekleyen
Levent OZLER

Tropical Islands Resort Dünyanın En Büyük Mekanı Açıldı

Tropical Islands Resort: Dünyanın En Büyük Mekanı Açıldı

19 Aralık 2004 Pazar günü açılışı yapılan "Tropical Islands Resort" Avrupa'daki ilk ve tek tropikal eğlence merkezi olma özelliğini taşıyor.

Berlin'in 60 km güneyinde bulunan yapı aynı zamanda, Dünya'nın en büyük yapısı olarak gösteriliyor.

Tropical Island'ın kendi kendini taşıyan çatı yüzeyi 66.000 m" Uzunluğu 360m, genişliği 210m. ve yüksekliği 107m olan mekanın içine rahatlıkla 8 futbol sahası sığabiliyor.

5,2 milyon m" toplam hacme sahip yapı, New York'taki Özgürlük Heykeli'ni (93m) ve Paris'teki Eiffel Kulesi'ni (322m) ya da Berlin'deki Potsdam Meydanı'nı içinde barındırabiliyor.

24 saat hizmet veren mekanda, hava sıcaklığı 25C'ye, su sıcaklığı 30C'ye sabitlenmiş.

Her türlü hava koşulunda içerdeki sıcaklığın değişmemesi, birinci sınıf bir klima ve nem kontrol sistemi ile sağlanmış.

Güneş ışınlarını geçiren membranı sayesinde içerdeki bitkilerin doğal gelişimi devam ederken, bir taraftan da ziyaretçilerin doğal bir bronzluğa sahip olması sağlanıyor.

devamı
www.ark... (451)

ekleyen
Levent OZLER

Brezilyada 360 Derece Dönen Daire

Brezilya'da 360 Derece Dönen Daire

Brezilya'da, kendi etrafında 360 derece dönebilen dairelerden oluşan bina yapıldı. 11 katlı binanın sesle kumanda edilen her katı birbirinden bağımsız olarak sağa ya da sola 360 derecelik bir tam devir yapabiliyor.

Moro İnşaat Şirketi'nin pazarlama müdürü Joao Carlos Peters, Curitiba kentinde inşa edilen 11 katlı binanın her katının birbirinden bağımsız olarak sağa ya da sola 360 derece dönebildiğini söyledi.

Peters, "Bu, dünyanın, her dairesi kendi etrafında dönebilen tek binası. Gerçek bir sanat çalışması, çünkü tamamıyla yeni bir yaşam kavramı üzerine kuruldu" dedi.

Sesle kumanda edilen dairelerin, her 360 derecelik dönüşünü bir saatte tamamladığı belirtiliyor.

Yapımı 10 yılda tamamlanan yüksek teknoloji binasının 300 metrekarelik dairelerinin 300'er bin dolardan satışa çıkarıldığı bildirildi.

devamı
Brezilya'da 360 Derece Dönen Daire

ekleyen
Levent OZLER

Akdeniz Sesleri Projesi

Akdeniz Sesleri Projesi

İstanbul'un her semtinin farklı bir imgesi vardır.

Moda deyince akla gelen ilk şey evleri, okulları veya kiliseleriyle azınlıklar olurken, Gaziosmanpaşa ilk kurulduğu günden bu yana gecekonduları çağrıştırıyor.

"Akdeniz Sesleri" adlı proje de birbirinden farklı özelliklere sahip Akdeniz semtlerini inceliyor. Avrupa Komisyonu'nun 14 ülkeye ait semtlerin ele alındığı araştırmasında İstanbul'- dan 4 semt var; Moda, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa ve Fatih.

Türkiye ayağını Tarih Vakfı'nın üstlendiği araştırma bir yıl sonra bitecek.

Araştırma çerçevesinde bu dört semtte uzun süre yaşamış, semtteki farklı renkleri yansıtabilecek kişilerle görüşmeler yapılıyor.

Tarih Vakfı'nda bu araştırma projesinde çalışan Hakan Koçak bu projenin Moda ayağı büyük ölçüde tamamlanmış durumda olduğunu dile getiriyor. 20. yüzyılın başlarında Levantenler'in, büyük tüccarların, Rum cemaatinin yerleştiği bir semt olan Moda'da 1950'lere gelindiğinde bu nüfus kalmıyor. Moda'- yı terk etmiş gayrimüslim topluluklarla temas etmiş kişilerin anlattıklarına göre, Moda'da sokak ağırlıklı yaşanan bir sosyal hayat vardı. Örneğin semt sakinleri akşamları işlerinden dönünce mayolarını giyip Moda Plajı'nda denize giriyor, sonra açık hava sinemalarına gidebiliyordu. Şimdi sadece sembolik bir yapı olan Moda İskelesi, o zamanlar çok aktifti.

Eskiden askerlerin

devamı
Akdeniz Sesleri Projesi

ekleyen
Levent OZLER

Jean Nouvel Qatarın En Yüksek Binasını Tasarlayacak

Jean Nouvel Qatar'ın En Yüksek Binasını Tasarlayacak

Qatar Ulusal Bankası (QNB), Qatar'ın en yüksek binasının yapımı için 125 milyon Dolar'lık bir anlaşma yaptı.

Fransız mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan 232 metre yüksekliğe sahip ihtişamlı "Doha Çok Katlı İş Merkezi", 44 silindirik kattan oluşuyor.

Yapı, benzersiz tasarımı ve panoramik asansörleriyle Yeni Doha'da Sheraton Otel'in yanındaki alanda inşa edilecek.

QNB, Doha'nın gökyüzünü değiştirmek için özel sektörün yaptığı yatırımların %70'ini karşılıyor. Bu da kentin yapı sektöründeki patlamaya öncülük etmesini sağlıyor.

Aralık ayının başlarında da milyonlarca Dolar'lık bir proje olan Doha'daki ilk Hilton Oteli'nin finansmanlığını da yapmıştı. QNB'nin desteklediği projeler daha çok büyük ölçekli ve devamlılığı olan projelerden oluşuyor.

2007 yılının Şubat ayında tamamlanması beklenen Doha'nın en yüksek binası için, kent içinde yeni bir nirengi noktası olması bekleniyor.

devamı
www.ark... (217)

ekleyen
Levent OZLER

Ajanda | Start | Design Directory | Design Database | Newsletter | Türk Tasarımcılar Platformu | Mobil | Link Verin | Hakkımızda & İletişim
XML

18,645 başlık, 966 online ziyaretçi, 231,622,292 sayfa gösterimi

© 2001-2008 Dexigner™ Network | Mimarlık Haberleri ve Yarışmaları 142 | Dexigner