Design Directory Dexigner Design Agenda Türk Tasarımcılar Dexigner Start Dexigner Newsletter English
Dexigner Logo Dexigner Concept
Ürün TasarımÜrün TasarımGrafik TasarımGrafik TasarımModa ve Takı TasarımıModa ve Takı TasarımıMimarlıkMimarlıkDijital TasarımDijital TasarımSanatSanat
Ekle Önceki SayfaSonraki Sayfa
colortitle

Resim Yok

9+1 Buluşmaları Artık Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'da

+1 Yuvarlak-Masa Toplantıları bundan böyle YTÜ Mimarlık Fakültesi'nin evsahipliğinde YTÜ Oditoryum'da toplanacak. Beşinci toplantı 20 Mart 2004, Cumartesi günü 13:30'da başlayacak ve 17:00'deki sergi açılışına kadar devam edecek. Bu toplantıda Emre Arolat ve Atilla Yücel Tunus ve Kapadokya'da tasarladıkları otel projelerini sunacaklar. Projeler turizm - yer ilişkisi problematiği üzerinden tartışılacak.

devamı
www.ark... (397)

ekleyen
Levent OZLER

Resim Yok

Yaşasın Kentler Yarışmasının Sonuçları Açıklandı

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından profesyonel ve öğrenci kategorilerinde olmak üzere, iki kategoride düzenlenen, "Yaşasın Kentler" (Celebration of Cities) temalı mimari fikir projesi yarışması sonuçları 19 Mart 2004 tarihinde belli oldu.

devamı
www.ark... (0)

ekleyen
Levent OZLER

37 Özel Evde Vitra İmzası

37 Özel Evde Vitra İmzası

Dünyanın en önemli 37 mimarının tasarladığı 37 evden oluşan Houses of Sagaponac projesinde Vitra mutfakları da kullanılacak.

New York'un Long Island bölgesinde gerçekleştirilecek proje, birbirinden ayrı tasarım ve fonksiyonlara sahip evlerden oluşuyor. Projenin amacı, dünyanın en önemli 37 mimarı tarafından tasarlanan ve farklı özelliklere sahip bu evleri, iyi bir çevre düzenlemesiyle ve doğanın o bölgedeki avantajlarından yararlanarak, birbirlerini rahatsız etmeyecek şekilde bir araya getirmek.

devamı
www.hou... (328)

ekleyen
Levent OZLER

ProfDr Stefanos Yerasimos Konaktan Apartmana Geçişi Üzerine Gözlemlerini Anlattı

Prof.Dr. Stefanos Yerasimos Konaktan Apartmana Geçişi Üzerine Gözlemlerini Anlattı

10 Mart 2004 Salı akşamı Osmanlı Bankası Müzesi etkinlikleri kapsamında Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Stefanos Yerasimos "Konaktan Apartmana Geçiş Üzerine Bazı Gözlemler" başlıklı bir konferans verdi.

Yerasimos konuşmasında, 19. yüzyılın ikinci yarısından başlayarak, önce Galata'da sonra Pera-Beyoğlu'nda tek ailenin oturduğu evlerin yerini alan apartmanların ilk sahiplerini ve apartmanları oturmak için mi yoksa satmak ya da kiralamak için mi yaptıklarını, ayrıca da buralarda İlk oturanların kimler olduğunu tarihi süreçte kapsamlıca anlattı.

devamı
www.ark... (119)

ekleyen
Levent OZLER

Uluslararası Mimarlık Dergisinden Türkiyeye özel sayı

Uluslararası Mimarlık Dergisinden Türkiye'ye özel sayı

CASAS-HOUSES International Dergisi Şubat 2004 sayısını Türkiye Çağdaş Konut Mimarlığına ayırdı.

devamı
www.ark... (28)

ekleyen
Levent OZLER

Ajanda | Start | Design Directory | Design Database | Newsletter | Türk Tasarımcılar Platformu | Mobil | Link Verin | Hakkımızda & İletişim
XML

17,713 başlık, 560 online ziyaretçi, 208,661,969 sayfa gösterimi

© 2001-2008 Dexigner™ Network | Mimarlık Haberleri ve Yarışmaları 176 | Dexigner