Yardım etmek ister misiniz?

Design Directory Dexigner Design Agenda Türk Tasarımcılar Dexigner Start Dexigner Newsletter English
Dexigner Logo Dexigner Concept
Ürün TasarımÜrün TasarımGrafik TasarımGrafik TasarımModa ve Takı TasarımıModa ve Takı TasarımıMimarlıkMimarlıkDijital TasarımDijital TasarımSanatSanat
Ekle
colortitle



Hakan Yıldırım Yurtdışında Türk İmzası

Hakan Yıldırım: Yurtdışında Türk İmzası

Hazır Giyimde dünyanın ilk beşi arasına oynamayı başarmış ama henüz dünyanın moda merkezleri arasına girmemiş bir ülkenin tasarımcısı olmak.

Üretimde saygınlığını oluşturmuş, ama çizgilerde dünya üstüne popüler iz bırakmamış bir ülkenin yaratıcıları arasında yer almak.

Bir yandan kendi bireysel başarısını yaratmaya çalışırken böyle bir ülkesel ünü arkanıza almamak var işin içinde, öte yandan da yaptıklarınızla ülkenizin adını moda yaratanlar arasına yazdırma misyonu.

Yani hem yarışa biraz geride başlıyorsunuz, hem de yalnızca kendiniz için değil aynı zamanda ülkeniz için de bir işlev üstleniyor, bir bayrak taşıyorsunuz. Her ne kadar çizgileriyle beğeni toplayan, adını moda dünyasına duyurmuş tasarımcılarımı z olsa da sayıları hala bir oturuşta sayılabiliyor ve çoğu yurt dışında yaşadıklarından daha çok yaşadıkları ülkeye mal ediliyorlar.

Kreasyonlarıyla göz dolduran, dünya basınında yankı bulan bu değerli tasarımcılardan biriyle, Hakan Yıldırım'la görüşüp, dünyaya açılmaktaki sırlarını öğrenmeye çalıştık. Ve onda bir dünya vatandaşı modacının sesini bulduk; tasarımı coğrafyalar ötesi gören bir yaratıcının düşüncelerini.

Türk tasarımcısı olarak dünya sahnesinde ön plana çıkmak için kültürel mirasımızdan beslenmenin vazgeçilmez koşul olmadığına inanıyor Hakan Yıldırım.

devamı: www.tgsd.org.tr... (979)


6/7/2004 | 13,820 kere okundu


Son Haberler

•  Annie Leonard ile The Story of Stuff
•  Ankara Tasarım Günleri 2008
•  Habitat Piknik Sofralarını Renklendiriyor
•  Professional Lighting Design Türkiye: Reklam Cepheleri
•  Fotoğraflarla I Saloni 2008: Milano Tasarım Fuarı
•  3. Galata Moda Festivali
•  BEYOND Trend Konferansı ile 2010 Yılını Şimdiden Yaşadık
•  Dijital İllüstrasyon ve Konsept Tasarım Paneli
•  Je T'aime
•  Halil İbrahim Sofrası: Özgür Ceren Can Seramik Sergisi
•  Tasarımda Kararlı Yalınlık
•  Tasarımın Sonu mu Geldi?
•  Cemal Emden'in Viyana ve Chicago Fotoğrafları Sanal Müze'de
•  55 Sergisi: Suyadoku

Ajanda | Start | Design Directory | Design Database | Newsletter | Türk Tasarımcılar Platformu | Mobil | Link Verin | Hakkımızda & İletişim
XML

17,455 başlık, 1,304 online ziyaretçi, 195,274,544 sayfa gösterimi

© 2001-2008 Dexigner™ Network | Tasarım Haberleri | Hakan Yıldırım: Yurtdışında Türk İmzası