 |

Anna Piaggi: Fashion-ologySponsorluğunu Topshop'ın yaptığı V&A Museum, "moda muhabiri, editör, trend sihirbazı, tasarımcıların tanrıçası ve başlı başına bir stil ikonu" olan Anna Piaggi'yi bir sergi ile onurlandırdı.
"Fashion-ology", Anna Piaggi'nin giysilere olan özel yaklaşımını ifade ediyor.
30 yıldan uzun süredir moda hakkında yeni şeyler söyleyen Anna Piaggi'nin bilimsel doğruluğu kendine has benimseyişi bir metottan çok bir tutum.
Anna Piaggi'nin kendine has moda sanatının başlıca özellikleri giysilere kelimeler yerleştirmek, sayfaları şovlara dönüştürmek ve geleceği kurgulamak.
Londra Piaggi'nin kariyerinde bir katalizör görevi görmüş. Milan'daki kişisel arşivinin önemli parçaları ise O'nun dünya moda sahnesindeki sıradışı yörüngesini detaylandırıyor.
Sergi bazen sadece bir metin panelinin büyüklüğü bazen de objelerle dolu bir oda olan 13 anlatıma bölünmüş.
Planın mantığı bir dizi kesişen A'lar ve baş aşağı durunca V'ler olan A'lardan oluşuyor: Anna ve Vogue, Anna ve Vanity, Anna ve eşi Alfa ve Vern ve V&A.
Malzemeyi bu sisteme uyduracak şekilde bükmek Anna Piaggi'nin tipografik tasarıma olan bağlılığı ile gayet uyumlu.
devamı: Anna Piaggi: Fashion-ology
28/2/2006 | 35,846 kere okundu
|
 |