 |

İstanbul'da 'yeşilperde' günleri: 'Uluslararası Çevre Filmleri Festivali''Uluslararası Çevre Filmleri Festivali' bu yıl 21-27 Mayıs 2004 tarihleri arasında İstanbul'da sekizinci kez ücretsiz olarak çevreci sinemaseverlerle buluşuyor.
Türkiye'nin ilk tematik festivali olma özelliğini taşıyan Festival, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın destekleri ile düzenlenmekte.
RİO ZİRVESİ'NİN SONUÇLARINA ATIF
TÜRSAK Vakfı'nın ilkini 1997 yılında gerçekleştirdiği, çevreye doğal ve tarihsel müdahalenin sonuçlarını ve bunların canlı yaşamı üzerindeki etkilerini beyazperdeye yansıtan uluslararası yapımların gösterildiği Festival, özellikle 1992 Rio Zirvesi'nin sonuçlarını, çevresel bilinçlenme açısından kamuoyunun dikkatine sunması ile son derece önem taşımakta.
'ÇEVRE' TEHDİDİ ULUSLARARASI TERÖRİZM İLE YARIŞIYOR
Geçtiğimiz günlerde Pentagon'un yönetime sunduğu ve basına sızan gizli raporda bu tehditlerin boyutu gözler önüne serilmiş ve bu çevre felaketinin en az kimyasal, biyolojik ve nükleer silahlar veya uluslararası terörizm kadar tehlikeli olduğunun altı çizilmiştir. Bu durum, çevre konusunda örgütlenmiş sivil toplum örgütlerine olduğu kadar toplumun önder konumunda olan aydınlarına, sanatçılarına ve iş adamlarına da önemli bir soru
devamı: www.ntv.com.tr/news/270731.asp... (58)
22/5/2004 | 6,304 kere okundu
|
 |