|

 |

Wangechi MutuNew York'ta yaşayan Kenya doğumlu sanatçı Wangechi Mutu kadın figürlerinin muhteşem ama aynı zamanda tedirgin edici resimlerini yapıyor.
Tabloları ve mylar üzerine kolaj çalşmaları etkili birer sosyal eleştiri görevi görürken aynı zamanda da form, renk ve desenin hislere hitap etmesiyle mitolojinin ve alegorinin daha şiirsel zorlamalarını keşfediyor.
Afrika'da ve Batı'da oldukça fazla seyahat etmiş olan ve bu bölgelerde özellikle cinsiyet ve etnik kökenle ilgili mitlere ilgi duyan Mutu, sanatsal çalışmalarında korkunç, egzotik ve femineni ifade etmek için doğasında kopma kırılma ve çarpışmayı çağrıştıran kolaj ortamını benimsemiş.
Sanatçının SFMOMA'daki sergisi kağıt üzerine çalışmaları ile bölgeye-özel enstelasyonlarını birleştiriyor.
Sergi 2 Nisan 2006, Pazar gününe kadar devam edecek.
devamı: Wangechi Mutu
design directory:
SFMOMA > Art Museums
20/3/2006 | 7,614 kere okundu
|
 |
| 
 |
SFMOMA ile İlgili Haberler
Son Haberler
|
 |
|
 |