
20 Şubat 2005 Pazar | gulsensizyek
İngiltere, Milan Sonbahar-Kış Moda Haftasında Fırt
Çay ve kek, Cumartesi'den itibaren İngiliz tasarımcıların, İtalyan modasının başkentinde hazır-giyim sonbahar-kış 2005-06 koleksiyonlarının örtüsünü kaldırarak yarattıkları fırtınayla beraber Milan'ın menüsünde yer alacak.
İngiltere'nin lüks markası, ekose desenleriyle ünlü, şıklığın zirvesindeki Burberry, birkaç yıl öncesinde en beğenilen serisi Burberry Prorsum'u Milan'da tanıtmak üzere Londra'dan ayrıldığında başardığı gibi, bir kez daha diğer İngiliz markalarının yolunu açtı.
Bu sezon klasik İngiliz markası Daks --- kuruluş 1894 -- daha önce Voyage markası için çalışmış olan Tiziano Mazzilli ve Louise Michielsens tarafından tasarlanan lüks bayan giyim koleksiyonunun sunumu için İtalya'yı seçti.
Daks'ın yönetim başkanı Bruno Massa, "geleneksel ve modernin sentezlendiği fantastik tasarımlardan oluşan lüks bir kreasyonun yaratılması ve sunumu ile ilgilenmek büyük bir fırsat," diyor.
Bu yıl 190. kuruluş yıldönümünü kutlayan Pringle of Scotland, bayan hazır-giyim koleksiyonunu, yıllarca erkek koleksiyonlarını sunduğu kutsal İngiliz evinin kenti olan Milan'da, ilk kez kamuoyunun beğenisine sunacak.
Trendi desteklemek adına, İngiliz modasının son 50 yılına ithaf edilen büyük bir sergi Milan moda haftası boyunca, 19-27 Şubat tarihleri arasında, şehrin Triennale tasarım müzesinde gerçekleştirilecek.
Mini eteğin yaratıcısı Mary Quant'tan 1960 ve 1970'lerin tasarımcısı Ossie Clark'a ve günümüzün yıldız isimleri Vivienne Westwood, Paul Smith and John Galliano'ya kadar İngiltere'nin en sembolik tasarımcılarının eserleri gösterimde olacak.
http://www.dexigner.com/fashion/news-g4014.html
|