
28 Kasım 2006 Salı | Levent OZLER
Sinematürk Dergisi İkinci Sayısı Çıktı

Yayın hayatına geçtiğimiz ay başlayan Sinematürk dergisinin birinci sayısı Türkiyeli sinemaseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. İlk sayısı tükenen derginin ikinci sayısının kapak konusu Aralık ayında gösterime girecek olan "Takva" ve bu filmin yaratıcı ekibi "Yeni Sinemacılar".
Türk Sineması'na ilişkin haberler, eleştiriler ve röportajlarıyla Sinematürk dergisi bu sayısında da dopdolu bir içerikle okurlarının karşısına çıkıyor. Makedonyalı sinemacılar Manaki Kardeşler'in Osmanlı Sultanı V. Mehmet (Reşat)'in Manastır ve Selanik ziyaretleri sırasında çektiği filmlere ait fotoğraflar Türk basınında ilk kez Sinematürk sayfalarında yer alıyor.
İlk sayısı Ekim ayının 15'inde çıkan derginin ikinci sayısında yine birbirinden önemli yazılar bulunmakta. Burçak Evren, Özgür Şeyben, Bülent Vardar, Berk Birinci, Barış Pirhasan, Sevinç Baloğlu, Okan Ormanlı gibi sinema yazarlarının yazı, inceleme ve eleştirilerinin yer aldığı Sinematürk'ün ikinci sayısında şu yazılar yer alıyor. Yeni Sinemacılar ve Takva, Burçak Evren; Türk Sinemasında İlk Sinemaskop Filmler, Burçak Evren; Türkiye'de İlk Kez Manaki Kardeşler'in Çektiği Filmler ve Fotoğraflar, Özgür Şeyben; Türkiye'de Sinemanın Gelişimi ve Ulusal Sinema Tartışmaları, Bülent Vardar; Sis ve Gece, Müge Serçek; Bahçe ya da Yazlık Sinemalar, Berk Birinci; Adem'in Trenleri, Barış Pirhasan; Eleştiriler, Bülent Vardar, Okan Ormanlı, Sevinç Baloğlu, Özgür Şeyben.
|