Henning Larsen Architects Designs New Research Building for the Center for Solar Energy and Hydrogen Research

Henning Larsen Architects Designs New Research Building for the Center for Solar Energy and Hydrogen Research

Henning Larsen Architects has won the competition for a new research building for the Center for Solar Energy and Hydrogen Research in Stuttgart. The Center is one of Germany's leading research institutions and conducts research on renewable energy.

The new research building in Stuttgart is designed as a grid of small units to meet the requirement for a highly flexible workplace that serves as a dynamic framework for the ongoing research and innovation activities of the centre.

"The grid structure of the research centre ensures a high degree of mobility and freedom to change and expand the building," commented Louis Becker, Design Director of Henning Larsen Architects. "The building has a rational design and is organised in modules. This creates visual contact across the atriums and green oases, which the researchers can use for work or informal meetings."

Carefully integrated into the surrounding context, the building features various heights that relate to the city and adjacent buildings. The building will create a new, distinctive entrance to Stuttgarter Engineering Park and provide an insight into the ongoing research.

filed under: Architecture
last updated - 20,695 impressions, 4,751 clicks