HENN Wins the International Competition for the New Continental AG HQ in Hanover

HENN Wins the International Competition for the New Continental AG HQ in Hanover

HENN recently won an international competition for the new company headquarters of Continental that will consolidate all the facilities formerly spread across the city in one location. The site, which is organised into a northern and a southern construction segment, encompasses a campus-like freestanding development, consisting of individual buildings connected to each other via bridges.

The central element of the design idea is the 'Loop,' which symbolically embodies the power of communication and cooperation. As a space providing ubiquitous accessibility and interactions, the development can be experienced both from inside and from outside. It provides a wide array of spaces for meetings, conferences, cafeterias and informal workstations, and opens up scope for creativity and knowledge exchanges.

The "Loop" is a dynamic spatial continuum, bringing all the staff together in a horizontal hierarchy and intermeshing the individual departments with each other.

"The design by the HENN office outstandingly architecturally symbolises and promotes Continental's innovation and networking culture," commented Dr. Elmar Degenhart, the Chairman of the Executive Board.

The construction will start in April 2018.

filed under: Architecture
last updated - 8,922 impressions, 1,137 clicks