DesignLSM Creates Interiors for Sam Harrison's New Riverside Dining Destination

DesignLSM Creates Interiors for Sam Harrison's New Riverside Dining Destination

DesignLSM recently designed the interiors for restaurateur Sam Harrison's new brasserie concept at Riverside Studios in Hammersmith, London. Following their successful partnership on previous projects, DesignLSM and Sam have collaborated once again to bring West London's dining scene a new highly refined restaurant that depicts the vibrancy and creativity of the neighborhood.

"It was key for us to understand and translate Sam's vision into a narrative that had real resonance for him as well as his new London audience," commented Tom Munson, Senior Designer. "This project has been a true labour of love for us and Sam and we have relished the opportunity to work with him again and help create an exciting new restaurant proposition that I'm sure will thrive within the local community"

Located on the ground floor unit of the studios, Sam's Riverside is attractively framed by impressive riverside views of Hammersmith Bridge and the famous Thames Path. DesignLSM's brief was to create a sophisticated and contemporary dining environment using the riverside setting as a focal point within their design. Whilst employing the same interior language throughout, DesignLSM has divided the 4,000 sqft. restaurant into distinct areas creating a cohesive guest journey throughout the space.

The main entrance from Crisp Walk is enhanced with elegantly lit copper signage. A secondary entrance from the studio leads diners through an illuminated timber slatted tunnel filled with a prominent selection of wines. Cozy burnt orange banquette seats have been situated by the open kitchen space providing generous views of the restaurant's culinary process. A large marble-topped cocktail bar adorned with retro style lamps and pastel pink bar stools creates a social ambiance at the center of the space.

The main restaurant benefits from expansive windows affording maximum natural daylight and atmospheric river views. Large blown glass pendants and bespoke wall fixtures illuminate the space with a warm light that transitions seamlessly throughout the day. The restaurant also accommodates an 18-cover private dining room which is enclosed by modern Crittal screens.

The honesty of the materials is a key driver to DesignLSM's overall aesthetic with every element being carefully considered throughout to ensure that the space seamlessly unifies together. A palette of stained oak, brass and marble sits amongst polished concrete floors and columns of the existing structure. The designers were also influenced by color tones from Sam's culinary roots introducing subtle nods though furnishings and a palette of rich dark teal, burnt orange and subtle pinks.

Photography: Andrew Burton

filed under: Interior Design
last updated - 11,426 impressions, 239 clicks