Yabu Pushelberg Designs Lane Crawford's New Shanghai Flagship

Yabu Pushelberg Designs Lane Crawford's New Shanghai Flagship

 |  by Senay Gokcen

Yabu Pushelberg designed Lane Crawford's new China flagship store, located in Shanghai's Times Square. At 150,000 square feet spanning four floors, the store is the luxury retailer's largest space to date.

The interior is dominated by a neutral color scheme, and punctuated by muted blues and purples, eggplant, and bursts of orange. Base materials such as English onyx and limestone, chosen for their beautiful grain and warm tones, carry a common element across all four levels, while champagne colored chainmail cascades down the walls and voids, unifying the vertical space. This motif is further developed into a rain pattern, rendered in specialty paint and mother of pearl, which evolves in mood and scale from floor to floor.

Simply designed vertical circulation guides shoppers upwards as they encounter specially commissioned artwork and elements of surprise throughout the space. The east and west ends of the ground floor are anchored by an installation by artist Hirotoshi Sawada, comprised of two sets of stainless steel rings that hover above the counters at each end.

On the second floor, custom fixtures, carpets, and tone-on-tone color define each secondary area, while also keeping the overall space soft and united. Linked rooms on the third level produce interesting sightlines and vistas with visual cues and special treatments to draw visitors through the interconnected spaces.

The third and fourth floors are linked via punctures in the Lab area where custom glass-cube displays connect both levels. The fourth floor is characterized by a more masculine tone in both the design and finishes. Special finishes in gradient tones highlight the watch area and Men's platinum suite vestibule, while the Home area is given a more residential feel, pairing modern materials with warm colors.

filed under: Retail Design
last updated - 60,363 impressions, 22,602 clicks