Pulitzer Foundation for the Arts Unveiled PXSTL Installation

Pulitzer Foundation for the Arts Unveiled PXSTL Installation

The Pulitzer Foundation for the Arts has unveiled a temporary installation designed by Freecell Architecture and created for its PXSTL design-build competition. For the competition, the Pulitzer invited artists, architects, and designers from across the country to submit proposals to activate a vacant lot in the heart of the Grand Center cultural district in St. Louis.

Freecell's installation, entitled Lots for the community engagement it is intended to spur, features a gravel-lined platform and grid-like frame and breathes new life into the previously unused space. It's clean design echoes the Pulitzer's Tadao Ando-designed building - located across the street-adds cohesion to the neighborhood block, and leaves the site open to a wide range of interpretation through community-developed programs and events.

Photos: David Johnson

Freecell Architecture

  • Filed under Architecture
  • Last updated
  • 43,192 impressions, 5,613 clicks