Giant Pixel HQ by Studio O and A

Giant Pixel HQ by Studio O + A

Gaming software developer Giant Pixel asked Studio O + A to reformat three floors of a 100+-year-old former printing press for the company's headquarters. The challenge was to fit a variety of distinct work areas into only 4,200 square feet while embodying a futuristic take on midcentury modernism.

At the entrance to the office, a blackened steel canopy perforated with a computer code pattern creates a striking visual matrix and divides the front into reception and waiting areas. The concrete reception desk has a sweeping sculptural form offset by the wit of a chandelier composed of desk lamps.

Upstairs, a suspended fireplace and chimney create a focal point for the workstations, conference room, private break cabanas, and coffee counter at the back. Work tables foster collaboration, while the cabanas are enclosed in swathes of gray felt hung over rods for acoustic separation.

In the basement, a lounge and bar provide a cozy in-house retreat for Giant Pixel's 20+ employees and visitors. The repository of the company's collection of fine whiskies (and the founders' selection of Star Wars video games), the lounge incorporates high-end finishes, furniture, and lighting.

Studio O+A

  • Filed under Interior Design
  • Last updated
  • 31,244 impressions, 4,697 clicks