Mile-End Service Centre of the Caisse Desjardins des Versants du mont Royal

Mile-End Service Centre of the Caisse Desjardins des Versants du mont Royal

Cardin Ramirez Julien has designed the Mile-End Service Centre for the Caisse Desjardins des Versants du mont Royal. The project consisted of renovating the finance service center to offer a better customer experience and make it more welcoming. The main feature of the project is a carefully designed ribbon that embodies the charms and qualities specific to that thriving neighborhood.

The ribbon creates a strong link between the institution and its surroundings by projecting itself outside the curtain wall facade, highlighting the main entrance and inviting passers-by to enter. Adjacent to the main entrance, a light wall showcases neighborhood's scenes, strengthening its presence and directing the eye towards the front desk. In addition, the asymmetrical and angular geometry of the ribbon generates an open and dynamic space.

filed under: Interior Design
last updated - 6,159 impressions, 3,978 clicks