La Cantina by A4A Rivolta Savioni Architetti

La Cantina by A4A Rivolta Savioni Architetti

A4A Rivolta Savioni Architetti Studio has designed the La Cantina, a new wine cellar concept located within the Iper La grande i hypermarket. The project redefines the area reserved for wines in the hypermarkets by equipping it for tastings of wines, cheeses and cured meats, and offering the support of qualified staff to advise clients on their purchases.

The layout has been conceived to allow a smooth customer flow inside the sales outlet and, at the same time, creates a more protected area removed from the passage of trolleys, with the tasting counter, tables and chairs arranged into a focal point.

The area is defined by the surfaces and the furnishings which are linear and functional for the display of the products. Some of these have been custom-designed while others are standard but with personalized inserts.

The false ceiling, a grill in natural wood which mirrors the lozenge-shaped unit, plays an important role giving the area a more intimate dimension and is coloured with spotlights in the same palettes as the furnishings. The contrasting flooring defines and enhances the sensation of entering a separate area.

A4A Rivolta Savioni Architetti

  • Filed under Retail Design
  • Last updated
  • 56,089 impressions, 6,573 clicks