London Loft by StudioAVC

London Loft by StudioAVC

StudioAVC recently completed the refurbishment of a terraced house in south west London. The brief was to enlarge an Edwardian period house and redesign the interiors within a very tight budget.

The project includes a new build single storey rear ground floor extension, a roof conversion, as well as a redesigned interior space. The refurbishment and extension allow the ground floor layout to be more efficient.

The existing walls have been removed to maximise the space and light and also to create views towards the garden from all parts of the ground floor including from the entrance and living room. An extension was added to enlarge the floor area and maximise daylight on the ground floor. While the side elevations of the extension comprise exposed brick cavity walls, the rear fa├žade has full-height glazed folding doors to make the space feel light and connected to the garden.

StudioAVC maximized the space by using sliding pocket doors both on the ground floor and first floor. By using fire resistant sliding pocket doors the studio achieved an open space feeling and also ensured the design's compatibility with the regulations. The bathrooms were redesigned to be more ergonometric and make the most of the limited space available. Service and storage areas are arranged on the side walls, allowing the central accommodation to be configured as a single continuous open space.

Photography: Ashley Goodwin

Studio AVC

  • Filed under Interior Design
  • Last updated
  • 10,180 impressions, 1,272 clicks