Tom Mark Henry Designs Mullenlowe Profero's Sydney Office

Tom Mark Henry Designs Mullenlowe Profero's Sydney Office

Tom Mark Henry has created a rich and colourful workplace for MullenLowe Profero, a global digital marketing agency that, in the words of the company, creates experiences that gets it clients an unfair share of attention. "This philosophy is now present in MullenLowe Profero's office from the moment clients step through the door," commented Cushla McFadden, Director of Tom Mark Henry. "The design combines the Art Deco spirit of the heritage building with the creative character of the agency's brand, and caters to a growing team and flexible working styles."

MullenLowe Profero's new workplace is located in a late-1930s building on Cleveland Street in Surry Hills, Sydney. The building has undergone a process of adaptive reuse with its original timber-paneled windows, exposed brick and cast-iron columns retained throughout. Tom Mark Henry's fit out of the 550-square-metre space respects the historical significance of these features, while enhancing the interior with modern elements that take their cues from the Art Deco era.

The material palette is classic with traditional wainscoting enclosing the booth-like meeting nooks; plush velvet, deep walnut and top-grain leather furnishings with brass details to finish. The color palette is equally timeless with rich hues such as burgundy, violet, navy, olive, mustard and green complementing the materials. Natural light streaming through the original timber-framed windows brings out the natural tones of the walnut flooring while the dark ceiling is designed to recede. Tom Mark Henry custom-designed elements throughout the workplace including the sconces in the meeting rooms and pendant lamp in the boardroom as well as the reception counter, meeting nooks and standing desks.

MullenLowe Profero's 'Challenger Octopus' logo - a boxing-gloved octopus that represents the different arms of the agency's network and its risk-taking attitude - is featured on the painted batten wall behind the Grigio Orsola stone reception counter.

Photography: Damian Bennett

filed under: Interior Design
last updated - 8,666 impressions, 1,634 clicks