HLW Los Angeles Reinventes Public Experience for 915 Wilshire Boulevard

HLW Los Angeles Reinventes Public Experience for 915 Wilshire Boulevard

HLW's Los Angeles office recently reimagined public spaces at 915 Wilshire Boulevard. HLW was tasked with upgrading some main areas that greatly impact the visitor's experience while in the building - the team updated the building's lobby to better utilize the space available, simplified the path from the parking facility into the building, and renovated the terrace to mitigate noise from an adjacent thoroughfare.

To address these challenges, HLW employed a similar approach used in their luxury hospitality projects with respect to amenities and materiality. The team looked to the building's original design for inspiration, and found the original scheme, which comprised a smaller lobby with an entrance set back from the street, was better suited to their client's goals for the project.

HLW designed a new, state-of-the art glass curtain wall inset from the sidewalk and reclaimed the covered, outdoor portico space from the original design. By using the same material for the outdoor patio and the interior lobby, the team created fluidity between the two spaces. For the terrace, HLW updated the space with new finishes and furnishings. The main focal point is an 8-foot tree centrally located in the space.

Photography: Frank Oudeman