Margine Designs Pavilion for Meyer Pediatric Hospital Foundation in Florence

Margine Designs Pavilion for Meyer Pediatric Hospital Foundation in Florence

Margine has recently completed Bettino, a new pavilion dedicated to the sale of the merchandising products of the Meyer Foundation, located inside the Pediatric Hospital of Florence. The project is part of the gallery that was recently constructed between the east and west wings of the original building.

The pavilion is presented as a laminated wood structure, surmounted by a continuous steel and glass fa├žade in visual connection with the four hectares of the garden, which surrounds the hospital. The interior is characterized by the rhythmic repetition of a wooden structural system, composed of main and secondary ogival arches that reach a height of over 10 meters.

The pavilion is synonymous with the gallery by respecting the tight rhythm of the ogival spans. A counter-arc symmetrical laminated wood system constitutes the backbone supporting the windows, while a series of white laminated wood sails functionally divides the interior space. Arranged across the gallery at the center line of the ogive, the sails preserve the open and permeable character of the structure.

Photography: Pietro Viti