lauckgroup Redesigns and Expands Dropbox Austin Office

lauckgroup Redesigns and Expands Dropbox Austin Office

After a largely successful IPO, Dropbox is commanding the $50 billion file-sharing market. Despite stiff competition, Dropbox has doubled their revenue since 2015 and is showing no signs of slowing down. As a company known for its dedication to innovation, Dropbox's corporate interiors have continued to evolve alongside their financial growth.

Three years ago, Dropbox made waves in the tech industry for having some of the coolest offices around the country. Dropbox Austin team recently called on lauckgroup, now Perkins+Will, to revisit their 2015 designs to fashion a corporate interior that matches the file-sharing leader's new culture - proving that tech can be fun and serious at the same time.

The design team worked hand-in-hand with the company's internal culture and facilities team to create a space that reflects the Dropbox's mission to unleash the world's creative energy by designing a more enlightened way of working. Level 4 was built out as their original office space in 2015 with 2 more recently completed expansions on Levels 3 and 5 in 2018. This new workplace blurs boundaries of work and hospitality spaces making the new office landscape an extension of daily life. The design achieves its intent of flexibility and freedom to best suit the creative and collaborative work style that defines the Dropbox culture.

For the recent expansion levels, the design team cleverly integrated hues from Dropbox's branding guidelines to designate destinations, utilizing glass walls with colorful dichroic film in the lounge areas. These walls create elements of surprise and delight, and are enhanced when juxtaposed with the wood surrounds and textured natural materials of the furniture in these spaces. The entry area on this floor features another glass statement wall with dichroic film that incorporates all of the colors used on the floor. These elements are located directly adjacent to open work areas serving as collaboration and relaxation areas. For their expansion space, the power was embedded in floor raceways at every 14 feet with completely mobile sit-to-stand desks to allow each team to configure their area as they like - giving each employee choice in how they work. The evolution of the power system opened up the visual landscape and has created the maximum flexibility within the workstation area; shifting the open area into a lab-like experience.

Rather than focusing efforts on physically branding the office with the Dropbox logo, the client sought to create a seamless fusion of the existing office with the company's new branding and developed culture. This involved a thoughtful selection of materials and furnishings, as well as lighting and architecture that evoked specific emotions. These elements, combined with saturated accents that subtly reference the branding, tie the new space in with the rest of the office and successfully illustrate the company's growth.

Photography: Courtesy of lauckgroup

filed under: Interior Design
last updated - 13,519 impressions, 1,834 clicks