Hutchison Flat by Atelier SUWA

Hutchison Flat by Atelier SUWA

Atelier SUWA recently renovated the Hutchison Flat in Outremont, Quebec. The brief for the studio was to create a new flexible space within a tight floor plan for the owners who work from home.

SUWA created a centralized living space, which became a bridge between the sleeping quarters (located on the street side) and the home office (located on the garden side). The central space (kitchen, dining room and living room) is structured by a long marble counter, which maximizes storage.

The folding steel door creates fluidity between the work area and the living areas. The architects took advantage of the lack of sunlight along the corridor to place storage and a laundry room opposing a powder room and bathroom in an en-suite sequence.

Special attention was paid to textures, motifs and finishes to achieve an overall composition that speaks of the age of the building while staying current and fresh. To do so, durable and classic materials were used and mixed with contemporary design and Victorian details.

Photography: Élène Levasseur

filed under: Interior Design
last updated - 58,825 impressions, 753 clicks