Taktik Renovates Main Floor of Collège Sainte-Anne

Taktik Renovates Main Floor of Collège Sainte-Anne

Taktik recently renovated the main floor of the Collège Sainte-Anne, to create an innovative and dynamic place that encourages spontaneous encounters while also integrating the history of the institution founded in 1861 by the Sainte-Anne Sisters in Lachine.

Corridors and classrooms have undergone several improvements, including the addition of large interior windows to the deep ledges that provide students with a working space within the corridors, while providing plenty of natural light in the hallway that was previously absent. Small and underused rooms have been transformed into colorful workrooms for collaborative work that allows students to continue their work and discussions outside of the classrooms.

Classes were revitalized thanks to different bright colors and with the addition of movable and height-adjustable furniture. The furniture has been specially designed to be adapted to the different learning behaviors of the students, allowing them to work standing up or sitting down.
The built-in furniture along the windows provides an additional place to work individually or to gather in small groups on the benches while providing storage space for the teachers.

The graphic design of the 2nd floor remains in line with the other spaces renovated by Taktik design over the years. Specially developed during the redevelopment of the Headquarters (Administrative Wing) in 2016, it helps strengthen the institutional identity, stimulate the feeling of belonging, optimize the visitor experience and direct the students and the staff daily.

Photography: Maxime Brouillet

filed under: Interior Design
last updated - 14,467 impressions, 407 clicks