PBDW Architects Completes The New 'Egg' in Riverdale Country School's Basket

PBDW Architects Completes The New 'Egg' in Riverdale Country School's Basket

PBDW Architects recently completed 'The Egg,' as it is affectionately known to students, faculty, and families - the new community room at the Riverdale Country School in New York City that juxtaposes art and technology.

The design is a smart use of space for an educational institution trying to maximize its physical assets. It engages the inside corner of the 1,200 sf, L-shaped lobby that was once used for storage.

The striking community conference room features faceted, low-iron glass panels composing an inverted oval cone. The volume provides a protective yet highly transparent shell around the space within, mimicking an 'egg' shape.

Its glass walls reflect the ongoing flow of students and collaboration throughout the space, while the back wall of the room hosts a large LED monitor array-integral to the design-transmitting information and images to passing students and faculty.

Photography: ©2020 Francis Dzikowski/OTTO

PBDW Architects

  • Filed under Architecture
  • Last updated
  • 15,810 impressions, 340 clicks