DIALOG Awarded Best Tenant Improvement for LGM's Vancouver Head Office

DIALOG Awarded Best Tenant Improvement for LGM's Vancouver Head Office

DIALOG Vancouver's interior design team recently won the 'Best Tenant Improvement' award for the new LGM Financial Services office space. The Commercial Real Estate Awards of Excellence recognize excellence in the commercial real estate industry within the Metro Vancouver area for the 2014 and 2015 calendar years.

DIALOG transformed LGM's new 24,000 sq. ft. Vancouver head office to reflect the company's story and CEO's love for collective collaboration by creating the ultimate high-end, automotive office showroom. The 'Best Tenant Improvement' award was selected on the basis of quality and performance, innovation and creativity, teamwork and collaboration, as well as community and environmental awareness.

Located in the MNP Tower, LGM is spread out over three floors, and each floor was designed with its own set of quiet rooms, shared meeting spaces, and informal collaborative lounges. Upon entering the fourth floor, guests are greeted at reception with crisp white polished concrete flooring and automotive finished panels, with shattered glass themed panels throughout the office to represent windshield repair - one of the many service coverages LGM offers through its branded automotive warranties. The guest area provides 80-inch technology screens allowing client interaction and engagement with the products and services, which is accompanied by a patio with a view of The Marine Building and downtown Vancouver.

On floors two and three, DIALOG created the feel of a high-end car garage that included elements of polished concrete floors, industrial metal lampshades, and toolbox pedestals to make work areas feel more casual. Refurbished car engines were installed to act as table bases and art for the office, and vintage seat belts were designed to provide privacy dividers around meeting spaces. When exiting the elevator on floors two and three, looking up one can even see a standard stick shift that had been made into light fixtures. Throughout the office, all vertical circulation was highlighted in LGM's corporate yellow to identify wayfinding and connect all three floors.

Together, LGM and DIALOG created a one-of-a-kind life sized Volkswagen car installation, made up of hundreds of spun aluminum balls, which represents one of the first car brands LGM acquired as a client. The sculpture is suspended from a double height gallery space that functions as LGM's eatery and borders a 3,000 sq. ft. outdoor space, which provides a place for staff to work, rest and play. Kitted out with chess games, outdoor wet bars, integrated seating along with a thoughtful approach to urban landscaping, the outdoor area offers areas of respite and privacy from the hectic city.

Photography: Ema Peter & Ed White

filed under: Interior Design
last updated - 7,890 impressions, 1,081 clicks