MBH Architects Turns Former Laboratory into New Office Space

MBH Architects Turns Former Laboratory into New Office Space

MBH Architects has relocated to a new office just a mile away from its previous space. The firm partnered with BCCI Construction to create a one-of-a-kind workplace, which is housed in a former biological manufacturing laboratory located in the Marina Village Parkway area with panoramic views of the San Francisco Bay.

After a lengthy study conducted to make sure the building was ready to undergo a major renovation, the building was completely gutted. The MBH team who led the renovation wanted a workplace that emphasized the business practices of the award-winning firm while also offering an open layout and different areas for employees to take part in brainstorms, meetings, and other collaborative efforts. MBH implemented essential components of the 40,000 square foot office supporting interdepartmental collaboration and employee health. The result-features include a large eat-in kitchen, bike racks, and sit-and-stand desks.

Creating a sustainable office was a key part of the design. The team installed appliances, technology, and other products that help to reduce waste, maintain efficient water systems, and thoughtfully manage lighting. Throughout the new space, employees can find several composting and recycling bins further reducing waste. All of the items implemented has helped MBH earn LEED gold certification.

Photography: Misha Bruk